Джемпер із мохеру "Майоліка". Спиці


 Цей джемпер я зв'язала із пряжі Medinagt  Polipeli s.p.a.(Італія). Її склад: 10% меринос, 50% вспушена лама, 30% вспушена бебіальпака, 10% па, метраж: 1000м в 100г.

В'язала в одну нитку дерев'яними спицями №3,25.
Розмір виробу 46-48, витрати пряжі 100г.

Джемпер прямого, вільного крою, з вирізом горловини "човник", зпущеною лінією плеча, довгим, звуженим донизу рукавом.
Ширина джемперу 53см, ширина рукава зверху 20см, довжина рукава від пройми 45см, довжина виробу 60см, ширина вирізу горловини 31см.

Виріб зв'язаний окремими деталями.




Джемпер зв'язаний ажурним візерунком, схема якого внизу опису.

Спинка

На спиці набрала 127 петель і відразу почала в'язати ажурним візерунком. На висоті 110 рядів від початкового ряду відмітила маркерами початок пройм.
Продовжила в'язати далі прямим полотном. 
На висоті 50 рядів від рівня пройм для вирізу горловини закрила середні 35 петель, далі обидві сторони спинки в'язала окремо. 
Для заокруглення вирізу в кожному 2-му ряду закрила: 1р.х5п., 1р.х3п., 1р.х2п.
Одночасно з вирізом закривала петлі для скосів плеча: 4р.х9п.

Перед

Деталь переду в'язала аналогічно спинці з тією лише різницею, що довжину полотна від початкового ряду до пройм в'язала не 110рядів, а 116. Це я зробила для того, щоб не ламати візерунок вкороченими рядами для оформлення виточок, а при зшиванні боків деталь переду припосадити.

Рукав

Виконала плечеві шви. З петель, що йдуть за кромковими, набрала 84 петлі і в'язала рукав зверху вниз, скорочуючи в кожному 10-му ряду з кожного боку рукава по 1-й петлі. Так робила 12 разів. 
Рукав в'язала на висоту 106р. 
В 107-му ряду рівномірно скоротила петлі ще на 10, пров'язала на цих 50-ти петлях 6 рядів резинкою 1х1, потім всі петлі закрила.

Збирання

Виконала бокові шви. 
Виконала шви рукава.
По краю вирізу гачком зробила обв'язку у вигляді 1-го ряду стовпчиків без накиду.
Пуловер готовий.
Матеріали цього блогу (описи, фото, схеми) є об'єктами авторського права. Забороняються копіювання, поширення (в тому числі шляхом копіювання на інші сайти й ресурси в Інтернеті), чи будь-яке інше використання фото, схем і описів без посилань на цей блог.

Всім миру і добра!

Підтримати автора блогу

Сердечно дякую!!!

Мій Фейсбук

Мій Інстаграм

Схема візерунку